Натякването му е цаката

Американски учени стигнаха до извода, известен на повечето силни и волеви жени - натякването помага за постигане на целта, съобщи в. "Дейли мейл". В резултат на постоянните въпроси или подканяне се появява умствена умора. Тя прави човека податлив на убеждения. Така че, натякването толкова втръсва на мъжете, че престават да се съпротивляват.

Докато психолозите търсели най-ефективните техники за убеждаване, установили, че натякването е един от осемте начина за постигане на целта.

Останалите са да не се колебаеш, когато искаш нещо, да не даваш много възможности за избор, да се срещнеш със съперника лице в лице, да възприемеш мимиката и жестовете му.

Човек не трябва да влиза в спор, когато се чувства изморен. И обратното, най-уместно е да убеждава, когато вижда умората у другия.

Най-ефикасният начин да умориш събеседника си е с натякване. За да постигнеш своето, е важно също да не искаш твърде много от другия. Ласкателството също е силно оръжие.

Ако всички останали техники на убеждаване се окажат неефикасни, резултат може да даде ядосването.

Тази техника се използва често от политици и защитници на животните, които се опитват да спечелят симпатии, като предизвикват гняв. Но с нея в домашни условия едва ли ще стигнете твърде далеч. Все пак бракът и въобще партньорството се основана на хармонията във взаимоотношенията с другия. БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини