МВР: презареждане

Столичната полиция от днес има нови началници. Със заповед на министъра на вътрешните работи Михаил Миков за директор на Столичната дирекция беше назначен комисар Николай Янев, негов заместник става комисар Николай Василев.

До този момент Янев ръководеше Девето РПУ в София, а Василев - Осмо РПУ. На техните места са назначени комисарите Спас Иванов и Даниел Пашов.
Новото ръководство беше представено от главния секретар на МВР комисар Павлин Димитров, в присъствието на заместник-министъра на вътрешните работи Румен Андреев.

На всички е ясно, че новото ръководство на Столична дирекция "Полиция" трябва да бъде подкрепено. СДП може да се управлява само от екип от столични полицаи. Това каза Павлин Димитров по време на представянето.
Той очерта и приоритетите на столичната полиция: подобряване на модела на управление на структурите, управление на оперативната информация и контрол на лоялността у служителите на полицията. Димитров посочи, че в системата на МВР има нелоялни хора, които използват служебното си положение за престъпни деяния, както и да оказват помощ на лица от криминалния контингент.

Други приоритети са подобряване на капацитета на полицейското разследване, подобряване на възнагражденията – особено на служителите на столичната полиция, и модернизиране на процедурите в полицията – материална база и работно място, особено когато става въпрос за дознателския състав.

"Иска ми се да започнем с едно ново поведение на полицай, който говори с гражданите. Това трябва да е първата стъпка", посочи главният секретар на МВР.
По време на представянето зам.-министърът на вътрешните работи Румен Андреев поздрави новото ръководство от името на вътрешния министър Михаил Миков. Андреев обясни, че СДП е най-тежката и отговорна дирекция. "Досега е направено много, предстои да бъде направено още много", посочи зам.-министърът. Той призова служителите на СДП да подкрепят новото ръководство.

Новоназначеният шеф на Столичната полиция комисар Николай Янев заяви, че e готов за предизвикателствата на новия пост. Той напомни, че досега е бил началник на Девето РПУ и е отговарял за най-големия софийски квартал. "От „Люлин" са произведени най-големите босове от престъпния свят, той е като един голям град, там работят предимно хора от предприятията, вследствие на което възпитанието там е загубено", заяви комисар Янев. Според него ситуацията в квартала е изключително тежка – наркоразпространението и кражбите били разпространени в особено големи размери.

„Сега нашата идея е на базата на анализите, които ще бъдат направени, да се вземат адекватни мерки да се ограничи наркоразпространението в столицата в търпими граници", заяви новият шеф на СДП.

Като други приоритети в бъдещата си работа той посочи спокойни улици, засилено полицейско присъствие и осигуряване на сигурността на гражданите.

На въпрос поддържа ли тезата на предишното ръководство на МВР, че контингентът трябва да бъде „мачкан", Николай Янев отговори, че държи всички хора, които се отнасят към тези редици, да бъдат „мачкани" в рамките на закона.


Източник: bgvesti.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини