Новият злодей в „Батман”

В станалият печално известен филм " The dark knight" (последният филм на Хийт Леджър), ролята на комисар Гордън бе поверена на Гари Олдмън. «Тъмният рицар» бе своеобразно продължение на историите за Батман. Първият филм от поредицата се появи през 1989 година, последва го «Батман се завръща» (1992), «Батман завинаги» (1995), «Батман и Робин» (1997), «Батман в началото» (2005). Приключенията на летящата мишка май нямат край.

Кристофър Нолън бе режисьор на две от „сериите" – „Батман в началото" и „Тъмният рицар". Премиерата на последният все още не се е състояла – 18 юли, а Нолън вече планира следващата част.
Moviehole.net съобщи, че в следващият филм за Батман, злодей ще бъде Едуард Нигма – Човекът-загадка. Този персонаж се появи през 1995 година и бе просто блестящо изигран от Джим Кери, който е много добър в превъплъщаването във всякакви откачалки.
Освен с Riddle на Батман ще му се наложи да се противопостави отново и на Джокера. След като Джак Никълсън изигра този страховит образ през 1989 година, в „Тъмният рицар" в неговата кожа се вмъкна Хийт Леджър. Някои издания дори твърдят, че той толкова много се вживял в образа, че това го довело до самоубийството. Не е ясно дали смъртта на актьора ще повлияе върху решението на режисьора Нолън за появата на злодея в следващата история за Батман. Не е уточнено и дали Двуликият – друг персонаж от „Тъмният рицар", ще намери място в поредното продължение.



За сега очакваме с нетърпение премиерата на "The dark knight". Освен Крисчън Бейл-поредният Батман, във филма участват още и Хийт Леджър, Майкъл Кейн, Гари Олдмън, Аарън Екхарт, Морган Фрийман, Ерик Робъртс и др.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини