Motozine ZN5 – съвместим с GSM и WLAN

Motorola представи първия си мобилен телефон, разработен съвместно с компанията Kodak. Моделът Motozine ZN5е изпълнен във формата на моноблок и работи в мрежите GSM/EDGE под управлението на операционна система, основана на ядрото на Linux. Отличава се с патентованата технология CrystalTalk на Motorola, която подтиска странични шумове и позволява отлична гласова комуникация и в най-шумни обкръжения.
С двойната си съвместимост с GSM мрежи и безжични мрежи за данни (WLAN), ZN5 позволява на потребителите да сърфират с лекота в Интернет през HTML браузър с пълна функционалност. Моделът поддържа също така SMS, MMS, IM и персонална електронна поща.
Функционалността на сензорната клавиатура на MOTOZINE ZN5 може да се променя в зависимост от изпълняваните задачи, благодарение на вградената технология ModeShift.
Безжичната технология Stereo Bluetooth позволява свързване със съвместими периферни устройства като стерео Bluetooth слушалки на Motorola и Bluetooth мастиленоструйни принтери на Кodak.
С едно плъзгане на капачето на обектива мобилният телефон се превръща в ултрабърз 5М фотоапарат с автоматичен фокус, оптимизация за снимки при слабо осветление и ярка ксенонова светкавица. ZN5 е оптимизиран за работа със софтуера Kodak Easyshare за преглед, организиране, редактиране, съхраняване и обмен на снимки.
Продажбите на телефона ще започнат през юли 2008 г. Новият модел на Motorola ще могат да закупят най-напред жителите на Китай. До края на годината телефонът ще се продава в повечето страни в света.
По-важни характеристики:

Мрежи/режими на телефон: GSM 850/900/1800/1900, EDGE Class 12, GPRS Class 12
Дисплей: 2.4" 240x320 262k TFT
Памет: до 350MB вътрешна памет, карта microSD с капацитет 4GB като опция
Фотоапарат: 5 Мегапиксела, автоматичен фокус, цифров зум
Мултимедия: 3.5mm A/V жак, FM радио, MP3, WMA; Video-C/P 15fps, MPEG4, H263
Размери: 50.5mm (широчина) x 118mm (дължина) x 12mm (дебелина)
Тегло: 114 г
Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини