10 необичайни места, на които да прекарате почивката си

От бивши вагони до бивши затвори, сайтът за пътувания VirtualTourist.com предлага на вниманието на своите посетители десет от най-необичайните места за почивка.

"Ако нямате достатъчно време за почивка, то направете и мястото, където нощувате, част от вълнуващото приключение", казва главният мениджър на VirtualTourist.com Гампиеро Амброси.

1. Къщите по дърветата около р. Едисто - Канадис (Южна Каролина, САЩ)

За тези, които не искат да пораснат, е сбъдната мечта да поживеят в къщичка сред клоните на някое дърво. Да почивате така не само е забавно, но е и чисто, икономично и безопасно.

2. Хотел "Целица" - Любляна (Словения)

Ако винаги ви се искало да видите какво е да пренощувате в затвора, този хотел е точно за вас. Бивш военен затвор, сега той е превърнат в хотел и галерия за изящни изкуства и непрекъснато се посещава от туристи.

3. Манастирът "Шотеншифт" - Виена (Австрия)

Ако пиколото в този хотел ви прилича на монах, не е защото ви се привиждат разни неща. Хотелът е истински манастир, в който ще ви събудят с камбанен звън.

4. Мотел "Червеният вагон-ресторант" - Страсбург (Пенсилвания, САЩ)

Въпреки че преди време тези вагон-ресторанти са пътували из цялата страна, сега те играят ролята на хотелски стаи. Децата обожават идеята да нощуват в тези червени вагони.

5. Въртящият се остров - Берлин (Германия)

Специално за любителите на изкуството! Да нощувате в този хотел е почти като да прекарате нощ в музея. В него има стаи, обърнати наопаки, летящи легла и какво ли още не.

6. Хотел "Шьонбург" - Обервесел (Германия)

Няма нищо по-фантастично от това да прекарате нощта в истински замък. Този хотел има многовековна история, но разполага със съвременни удобства и Интернет връзка за своите гости.

7. Кулите "Ариау" на р. Амазонка - Манаус (Бразилия)

Този хотел се състои от осем кули, свързани с закрити мостове и е любимо място както на обикновените посетители, така и на знаменитостите.

8. Хотел Сиди Дрис - Матмата (Тунис)

Силата е била с актьорите и екипа по време на снимките на "Междузвездни войни", част от които са се провели в този хотел. Той наистина изглежда като част от някакъв фантастичен свят. Макар че няма почти никакви удобства, цената е 20 долара на нощ, така че си заслужава.

9. "Еуромаст" - Ротердам (Холандия)

Тази висока кула е сред най-посещаваните местните забележителности през деня, а през нощта се превръща в луксозен хотел. Тези, които искат да отседнат в него, трябва да резервират предварително, защото гостите на хотела резервират стаите си три месеца по-рано.

10. Имението с жирафите - Найроби (Кения)

Не се притеснявайте от табелките "Моля, не ни безпокойте!". Жирафите, които се подават през прозорците на този необичаен хотел, никак не се смущават от тях.

Изберете най-подходящото за вас място, стегнете куфарите и изживейте една незабравима и вълнуваща почивка!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини