Бащата на Денислав: Мразя си държавата

"На 9 юли 2008 година за първи път се сблъсках с българската правосъдна система. Бях чувал за нея какво ли не от новините, но от 9 юли си мразя двойно държавата".

Това пише във форум бащата на 14-годишния Денислав Русков от Варна, който бе блъснат и убит на място от 23-годишния Хюсеин Нихат Хюсеин, докато чакал автобус на спирката.

"Дано да греша, дано да си мисля само че съдията е накланял везните към убиеца на сина ми. Чувствах, че аз съм подсъдимият в залата. Плаках в много моменти, не защото убиецът стоеше на метър от мен, а защото чувствах, че държавата е срещу мен.

Мисля си - защо ме наказват втори път, след като вече съм наказан? Ще се опитам да събера сили за следващото заседание, защото след вчера се чувствам изчерпан.

Залата беше пълна с наши близки и приятели, а аз очаквах, че ще има и други, които мислят за нашите деца, които трябва да живеят по-сигурно в нашата държава. Ще се радвам, ако на 28 юли в 9 часа видя в залата и други лица. Бих се запознал с всеки", заключава опечаления баща.

Денислав загина рано сутринта на 21 март, чакайки на автобусна спирка до цветния пазар на бул. "Чаталджа". Ученикът от Спортното училище бе блъснат от червен мерцедес, управляван от пияния и неправоспособен Нихат.

По показания на свидетели, секунди преди трагедията добричлията минал през фаталното кръстовище на червено, с над 100 км/ч. Преди това мерцедесът с номера ТХ 8156 предизвикал лек инцидент до Катедралата, където блъснал такси.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини