8 години затвор за убиеца на Денислав

8 години затвор за непредумишлено убийство, постанови Варненският окръжен съд за Хюсеин Нихат Хюсеин, който уби с колата си 15-годишния Денислав на спирка във Варна през месец март.
Добричлията Хюсеин Хюсеин беше зад волана без книжка и с 1,2 промила алкохол в кръвта. Първоначно присъдата ще бъде излежавана при строг режим, съобщи Фокус. Тя може да бъде обжалвана в срок от 15 дни.

Родителите на Денислав заявиха, че искат Нихат да излeжава 50 години за убийството на сина им. Те все още са в шок и не казаха дали ще обжалват решението на съда. Присъдата бе приета много бурно от събралите се близки и приятели на Денислав. Те изразиха крайното си недоволство от срока й.

Малко преди да започне заседанието на съда близките и приятелите - над 100 души, се събраха пред сградата на Варненския окръжен съд и издигнаха плакати с искане за по-строги присъди срещу пили шофьори-убийци.

Първото заседание по делото беше на 9 юли. Тогава съдия Жулиета Шопова прие молбата на адвокатите на Хюсеин процесът да е по реда на съкратено съдебно следствие и обяви, че "поради големия обществен интерес делото ще се гледа при закрити врата".

По-късно в залата подсъдимият не призна вината си и делото мина по общия ред.

В интернет пуснахме петиция "Да спасим децата на България", която вече е подкрепена от над 1500 души, съобщи Мирослава Загорова, колежка на майката на убитото момче. Тя разказа, че петицията е подписана и от българи, които живеят в чужбина. Ние настояваме наказанието за пили шофьори-убийци да е не по-малко от 20 години затвор, допълни Теменужка Петкова, близка на Денислав. В петицията е посочено още, че такива дела трябва да се гледат само по общия ред.
Загорова и Петкова допълниха, че документът ще бъде пратен до всички институции в страната, които могат да помогнат за промяна в законодателството.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини