Сняг посред лято вали на Мусала

Сняг вали на връх Мусала, температурата е 0 градуса, времето е облачно и ветровито. Това съобщиха от Планинската спасителна служба за агенция Фокус.

Планинските спасители предупреждават, че времето не е подходящо за туризъм. В почти всички планини е облачно, вали дъжд и духа вятър. Единствено в Стара планина все още има разкъсана облачност и умерен вятър. Температурите по планините са около 10 градуса.

Препоръчва се туристите да се съобразят с метеорологичните условия и да се екипират подходящо. Съоръженията в Боровец и на Витоша работят. На Пампорово работят четвърта и пета линия. В Банско съоръженията не работят, макар управляващата коалиция да е там на извънредна сбирка заради съкрушителния доклад на Европейската комисия и предстоящия във вторник вот на недоверие към правителството.

Тази нощ не е имало обаждания в службата за изгубени хора. Миналата седмица в Пирин се изгубиха туристи и ги търсиха цяла нощ, дни преди това цяла група деца се заблудиха в Стара планина и ги търсиха пак в зимни условия. Очаква се обаче днес и утре обажданията към службата да зачестят. Това било нормално за събота и неделя, когато хората се качват на разходка в планините, твърдят спасителите.
Източник: bgvesti.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини