Коце Маца пише "Моята борба", Малкия Маргин "Моята истина"

Родните престъпници отново са по-нагоре в стълбицата на общественото внимание в сравнение с политиците. Бандити и тарикати се прочуха из цяла Европа, а България черви срамно бузи. Но пък на властта откровено не и пука и продължава да пуска на свобода хора застрашаващи националната сигурност заради настинка.

Те пък от своя страна кихат милиони от контрабанда, а европейската оздравителна агентура ги тиква в затворите. Но разбира се в техните, защото знаят че в нашите може да им е студено и да ги пуснем.

Същите тези тарикати всеки ден ни удрят жесток шамар и ни плюят в лицето с присмехулното доказателство на абсурда. На плачебната ситуация в българската съдебна, законодателна и изпълнителна власт. За умишлено поддържания хаос в тази управленческа троица, която е затънала в корупционни скандали и послушно върти опашка пред корпоративните интереси на издигналите ги на власт сиви кардинали.

Един от тези здраво оплел се в паяжината на престъпно политическия вирус е Коце Маца. Спомняте си сигурно демостративния му арест без знанието на родните агенти. Сега въпросният Костадин Хаджииванов е екстрадиран в Германия, макар че все още няма яснота дали е стигнал до крайната си дестинация - Аугсбург. В това градче Хаджииванов имал шанс да попадне направо в домашни условия в затвора Ландсберг.

В този затвор Адолф Хитлер лежи 9-месечна присъда през 1924 година за организиране на преврат. По време на престоя си той пише библията на нацизма - "Майн кампф" ("Моята борба"). Президентът на Беласица спокойно може да се заеме с продължение на творбата като опише подробно как българската престъпност се "бори" със законите у нас.

Наръчникът ще е много полезен и по всяка вероятност ще бъде разпечатан в милиони копия за територията на целия Европейски съюз, така че всички страни членки да могат да се запознаят с местните български привички и опасността от инвестиции тук.

Какво още носи символиката на този затвор и попадането на един от актуалните български бандити там? Може би е твърде дръзко да се правят отправки към фашистка Германия, но защо пък не. У нас явно отдавна свободата на словото се възприема по-скоро като явление, което може да бъде ограничавано в определени рамки и бито с чукове, когато е неудобно за определени среди.

Също може да не е толкова далеч и денят, в който да изгорим публично на площада всички български книги и да забравим всеки източник на литературно и историческо наследство.

Освен това по подобие на немската полиция от фашисткия режим и ние си имаме агентура, справяща се с неудобните на деня. Най-голямата заслуга на въпросната агенция, бъркана от мнозина с абревиатурата ДАМС, е разкриването кой списва един електронен сайт. Плюс няколко зрелищни ареста и онези странни сутрешни беседи на кафе с "босове".

Но за "Моята борба" на Хаджииванов и хилядите тарикати у нас ставаше въпрос. Всичките невинни, всичките онеправдани и всичките непознати на властта и полицията, докато не ги сгащи някой друг. Време е да започнат да пеят, пишат и снесат на тепсия цялата стряскаща информация за бакиите в родната съдебна система, защото на Европа и стана ясно, че с ултиматуми не става и явно трябва да започне сама да прибира един по един всички бг бандити и чак тогава да иска обяснение от властта защо няма ефективни действия. А после да шамари!

Да шамари за това защо всеки задържан припада в съдебната зала, а прокуратурата просълзена от умиление към горкия страдалец или го пуска под смешна гаранция или обявява, че здравословното му състояние не позволява той да бъде съден.

Да шамари за това защо престъпните шефове, които приеха абривиетурата БОС заради Борческата Окупация на Страната, разработваха спокойно години наред корупционни канали с тясната обвързаност на почти всички общински и правителствени структури. И да извади наяве всички които позволиха да върви по вода голямата пералня за източването на субсидии, еврофондове и различни букмейкъри чрез уреждане на срещи по терени и кабинети.

Европейската вода обаче не е толкова мека и все повече ще размъти сметките на родния тарикат. Скоро по подобие на онази досадна реклама за котления камък и зависимостта на пералнята от него и престъпния барабан на българската политическа коака ще се разбие. Същото ще се случи и с корупционните схеми у нас. Ще изтекат една по една. И един по един към съдилищата в цяла Европа ще тръгнат всички опитали да бръкнат дълбоко в кацата. Защото в тази каца вече не са само парите на българския народ, който успяваха да тъпчат без свян. Сега е друго!

Лошото е, че това друго пак ще е на наш гръб. И докато едни мамят, източват пари от държавата, опитват се да пробият системите на международни букмейкъри и банки, Европа ще гледа и ще наказва държавата като цяло. И като види нарушение - шамар, като види нова нередност - пак шамар.

И шамарът ще става все по-болезнен, защото ни шамарят всички. Шамарят ни защото не правим нищо. Гледаме си калпазаните, цъкаме с езици, но си ги държим на свобода. А като ги хванат чуждите агенти и като ги погнат чуждите прокуратури викаме "Браво, евала, дано не излезе от затвора".

Обаче в случаите, когато това ще става все по-често няма да произлиза нищо хубаво за нито един от нас, защото никой не ни пусна в Европейския съюз, за да ни върши работата и никой няма да ни повярва, че можем да станем част от Европа докато прокуратурата ни кърши пръсти, а полицията не знае нищо за престъпниците.

Така че уважаеми управляващи стягайте коланите и прочиствайте системата. Ако не виждате, друг път няма! Българският тарикат в Европа не вирее и никой няма да ни търпи. Въпросът е колко бързо ще осъзнаем истината и до колко ще можем да закърпим кървящите рани. Лек ще има, но на този народ не му остава много живот в това болнично заведение.

И ако истината не ви е достатъчно ясна може да я прочетете и във възможния бъдещ бестселър на Николай Маринов-Малкия Маргин. Той е тръгнал по стъпките на Бекъм и нищо чудно да напише продължение на книгата му "Моята истина".

Истината за кое ли? За българския абсурд и за това как 36-годишният подсъдим стана играч на четвъртодивизионния футболен Чико от брациговското село Бяга. За това как бе пуснат от ареста по здравословни причини и се хвърли здраво във футболна среща. Ако не знаете този спортист бе освободен през април заради епилепсия, а сега тича 90 мин по време на мач. Тук вече думите са излишни...До следващия български бестселър!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини