Най-богатият руснак с най-скъпия хотел в света

Съобщенията за мащабни начинания на руски бизнесмени вече не изненадват никого. Абрамович изкупува произведения на изкуството, Батурин строи курорт в Мароко. Може би вдъхновен от мега-идеите на Дубай, милиардерът Олег Дерипаска обявява суперпроект в Черна гора. И той е повече от впечатляващ - главно с това, че струва 8,3 милиарда долара. Строителството на този град-градина ще продължи 12 години и ще включва луксозни жилищни и бизнес небостъргачи, хотели и огромно яхтено пристанище за 500 съда.

Зад проекта са застанали още партньорите на Дерипаска, унгарецът Шандор Демиан, управляващ компанията TriGranit, и собственикът на компанията Barrick Gold, канадецът Петер Мунк. Дори и когато инвестицията се раздели на три равни части, тя ще остане най-голямата руска инвестиция в недвижима собственост, но изглежда, че модата е да се инвестира в чужбина.

Цените на недвижимата собственост в Черна гора нарастват с 50% на година и това явно е достатъчно стабилен показател. Дерипаска има сериозни бизнес интереси в страната, главно в производството на алуминий и боксит.
Вероятно успехите на находчиви бизнесмени като Сергей Полонский са причината Дерипаска да вярва, че в бъдеще луксозните вили и апартаменти ще се купуват като топъл хляб.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини