"Професия револиционер" представиха в Професионалната гимназия

Изображение 1 от 5

    За втора поредна година единайсетокласниците от Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” се включиха в проекта по история „Професия революционер”. Инициативата бе посветена на 140-годишнината от Априлското въстание. Разпределени в екипи от двама и трима учениците представиха над 20 революционери.

    Присъстващите на презентациите трябваше да ги оценят. Това стана с помощта на карти с точно регламентирани критерии, като всеки екип трябваше да оцени другите и да се самооцени. Най-много точки получи екипът, който представи Георги Бенковски. Г-жа Монева, директор на професионалната гимназия, връчи грамота и награди на най-добре представилите се.

    Организатор на мероприятието бе преподавателят по история Иванка Попова. Според нея, с подобни инициативи учениците имат възможност не само да покажат знания, но и да се проявят като изследователи.

     В проекта се включи и учителят по бълг.език и литература Маргарита Никова, чиято задача бе да оцени умението на участниците да правят публично изказване.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини