Скандал в щангите: Отнемат 7 медала от Лондон 2012

Грандиозен скандал се заформя в световните щанги, след като 10 топ атлети изгоряха с допинг след извършването на повторни проверки на пробите от олимпийските игри в Лондон през 2012 година.

Общо 7 медала ще бъдат отнети от щангисти от олимпиадата в Лондон, след като  Международната федерация по вдигане на тежести официално обяви имената на тези, които са се провалили при повторната проверка на пробите.

Сред имената личат фигурите на звездата на световните щанги Иля Илин от Казахстан, който е двукратен олимпийски шампион и четирикратен световен шампион и в своята кариера няма загубено състезание, както и състезаващата се за Азербайджан българка Боянка Костова.

Освен тях официално са хванати шампионите Светлана Подобедова (Казахстан, 75 кг), Мая Манеза (Казахстан 63 кг) и Зюлфия Чинсало (Казахстан 53 кг)

С положителни проби са вицешампионът при 85-килограмовите  и една от звездите на руския национален отбор Апти Аухадов (Русия), като по този начин нашия Иван Марков се предвижва с едно място напред и се нарежда на четвърто място в категорията си в Лондон.

Горят и бронзовите медалисти Марина Шкерманкова (Беларус, 69) и Юлия Калина (Украйна 58), както и четвъртата в категория до 69 кг Джина Сазановец (Беларус) и Евгени Жарнасек (Беларус), девети при свръхтежките.

В края на годината с допинг изгоря и световният рекордьор в свръхтежка категория Алексей Ловчев от Русия.
 

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини