400 млн. лв. са загубите от санкциите срещу Русия

1/3 от износа за Великобритания е зърно - основно слънчоглед и царевица, след това пилешко месо и млечните продукти. Решението за Brexit няма как да се харесва на който и да е от нас. Ръководството на ЕС трябва да си даде сметка, че резултатът от референдума е оценка на това как се е управлявало досега. Призовавам да се намали бюрокрацията и да се определи стратегия за бъдещото развитие на общността. Това заяви министърът на земеделието Десислава Танева по БНТ.

По думите й Член 50 е твърде общ, предстоят 2 години, в които ще се договори излизането. Надявам се Великобритания да остави възможността за българските граждани да продължат да работят.

Санкциите срещу Русия също предизвикаха недоволството в земеделието. В следствие на политическо решение пострада хранителната индустрия на цялата общност. Нужни са усилия да се възстановят нормалните търговски отношения, призова Танева. До края на май загубите на хранителната индустрия и земеделския сектор след въвеждането на санкциите срещу Русия са в размер на 400 млн. лева, от тях 220 млн. лв. са пряко в сектор Мляко.

Има индикации, че през юли темата ще бъде поставена под внимание, за да се ограничи свръхпроизводството от определени държави.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    F
    f
    0 0
    12:52, 26 юни 2016
    Боже какви говеда Какво те интересува общността бе изнасяй за Русеия че иначе загива земеделието Ама че загубени послушковци
Последни новини