В Мюнхен съдят главата на руската мафия

Днес в Мюнхен започна процес срещу предполагаемият ръководител на руската мафия
във Бавария - 39-годишният Тигран К. и неговите помощници Валентин П.(30г.) и Рейнолд Р.(31 г.), предаде Abendzeitung. Не се съобщават целите имена на обвиняемите.

Срещу тримата са повдигнати 200 обвинения в престъпления, в това число изнудване, търговия с наркотици и пране на пари.Според баварското радио Bayerischer Rundfunk, Тигран К. е заподозрян в извършването на 60 престъпления.Към него е предявено и обвинение в организиране на престъпна групировка. Освен това властите подозират, че той е отговарял за цялата
търговия с наркотици във Бавария.

Според полицията, Валентин П. и Рейнолд Р.са били представители на Тигран в Регенсбург и са заподозрени в 140 престъпления, много от които са извършени с изключителна жестокост.
По данни на полицията, в навечерието на 2006 година, те са пребили до смърт жена-полицай в дискотека в Инголщат, освен това са заподозрени в убийство с нож на мъж в Щаубинг.

Тигран К. се свързва с името на "кръстника" на руската мафия в Германия - Александър Бор, който бе арестуван и експулсиран в Русия, а там осъден на 30 години затвор.Според следователите, Тигран К. е наследник на Бор и дори продължава да му изпраща пари от Германия.

Die Welt съобщава, че процесът срещу главатаря на руската мафия щял да протече при изключителни мерки за сигурност, ако не бил отложен. Адвокатите на обвиняемите заявили, че са налице процедурни нарушения, допуснати в хода на
разследването и по-точно не им била дадена възможност да се запознаят с всички материали на обвинението.Освен това те поискали отвод на съдебния състав, тъй като се съмняват в неговата безпристрастност. Ново заседание е насрочено за 20 ноември.

Още по темата :

http://www.welt.de/muenchen/article2724152/Russen-Mafia-Prozess-soll-vertagt-werden.html

http://www.br-online.de/aktuell/russenmafia-prozess-russen-mafia-ID1226589766384.xml

http://www.abendzeitung.de/muenchen/66726
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини