Летният график на димитровградските градини в сила от 1 юли

Летният график  за работа на димитровградските градини влезе в сила от днес - 1 юли. Смесени групи ще приемат малчуганите в големите обединени детски заведения през юли и август - ОДЗ "Слънце", ОДЗ "Райна Княгиня", ЦДГ №1, ОДЗ №2 и ОДЗ №4, като филиалите им ще се редуват. Смесени групи ще има и в градините в Меричлери, Ябълково, Добрич, Черногорово, Горски извор, както и в кварталните градини.

Заради лятната схема на детските заведения от родители в някои детски заведения са искани бележки от работодател, удостоверяващи дали са в отпуск. За това сигнализираха майки, които смятат, че не е редно това.

От пресслужбата на Община Димитровград коментираха, че бележките са единствено, за да се подготви летния график и да има яснота за приблизителната цифра на малчуганите, които ще ходят на градина през лятото. Припомниха и, че посещението на детска градина не е безплатна социална услуга, а носи след себе си разходи и консумативи.

Вчера по време на сесия на Общинския съвет кметът Иво Димов припомни, че всяка година Общината дофинансира детските градини с различни суми, които растат. В тазгодишния бюджет сумата е в размер на 800 000 лв.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини