"Звездица" се завърна от участие във фестивал в Словения

    Детската група на ансамбъл „Звездица” - Димитровград се завърна от участие в 18-ия детски фолклорен фестивал Фолкарт в Марибор, Словения. Малките танцьори изнесоха 5 концерта на сцени в Марибор и околността.

    Във фестивала са участвали и ансамбли от Испания, Чехия и  Македония, а също и Фиджи, Аржентина, Коста Рика, Казахстан, Финландия, Сърбия и Словения. Звездиците са танцували и в градчето Згорния Велка, където програмата бе съвместно с детската група от Чехия и с  младежките групи от Казахстан и Сърбия, разказа ръководителят Антония Иванова.

    Много подаръци, плакет, грамота и картина на стария Марибор получиха участниците във фестивала. На специален прием кметът на Марибор връчи на участващите ансамбли копие от 500-годишен ръкопис за Марибор. Битово пано с танцьори в носии е получило ръководството на Марибор от димитровградчани

    Детската група на ансамбъл „Звездица” излиза във ваканция, сподели още Антония Иванова. Лятната работа на ансамбъла продължава с подготовка и участие на старшата концертна група за предстоящо пътуване в Австрия.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини