14 г. решетки за хасковлия, раздробил мозъка на съсед от упор

14 г. лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим получи хасковлията Петър Петков за убийството на съседа си Назми Шериф и държане на оръжие и боеприпаси без разрешение. Това съобщиха от Апелативна прокуратура в Пловдив.

58-годишният мъж е признат за виновен за това, че на 6 юли 2014 г. в местността “Старите лозя” в Маджарово умишлено умъртвил Назми Шериф като го прострелял в областта на лявото слепоочие с пистолет самоделка. Причина за стрелбата станал спор за имот. След инцидента пострадалият беше приет с раздробен мозък в болница, където дни наред се бори за живота си. По-късно обаче издъхна в резултат на тежките мозъчни кръвоизливи. При обиск в жилището на Петър бяха открити две оръжия и куп боеприпаси без разрешително.

Към сегашната присъда на Петър е прибавена и още една по друго обвинение, за което е получил 4 месеца затвор за хулиганство. Настоящото наказание беше произнесено от Окръжен съд в Кърджали. Делото се гледа там, тъй като съдиите от Окръжен съд-Хасково се отведоха, поради което Върховния касационен съд го разпредели на Окръжен съд-Кърджали.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Пловдив.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ли
    лисугер
    3 -1
    19:26, 16 юли 2016
    Съдиите си дали отвод А когато идат на банкомат що не си дават отвод Смишници и тарикати
  • 2
    Се
    СЕЛЕНЖЕР
    5 -5
    22:53, 16 юли 2016
    Интересно щеше да е,ако беше го убил със законно оръжие при същите обстоятелства,а те са нахълтване в двора му от една сюрия пачи с брадви крещейки "гяури скоро всичките ще ви избием и вземем земята"...ако аз бях на местото на петьо нямаше да оставя нито една жива пача...първо заради обидата на примат към ариец и второ по простата причина,че и за една и сто пачи присъдата е еднаква...
Последни новини