Нападнаха и редакцията на Хюрриет, журналисти под дулата на оръжията

Войска нахлу в редакцията на всекидневника „Хюрриет“ в Истанбул и със силен обстрел принуди журналистите да напуснат сградата. 

Съобщението за безпрецедентното нападение вестникът публикува в 4,41 ч. тази сутрин. Това стана в присъствието на хиляди граждани, протестиращи срещу медиите на издателската група Доган, част от която е и авторитетният всекидневник, както и телевизионният Канал Д и CNN Turk. Лейтенантът, водач на групата войници, е препоръчал на хората си да не се колебаят да стрелят и е извършил оглед на всички етажи, съобщи Нова тв.

Дежурните новинарски екипи, настояли да продължат работата си, са били предупредени, че ще бъдат разстреляни при опит за съпротива. Впоследствие всички са събрани на партерния етаж и под дулата на оръжията са изведени навън, същевременно се разнесли множество гърмежи. Полицията е обградила корпусите на редакциите и призовава окупантите да се предадат. Преди това бе нападната и редакцията на CNN Turk, живото предаване бе принудително прекъснато, но след час то бе възстановено. Обстановката около и в редакциите на изданията продължава да бъде изключително напрегната.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини