Отпадането на визите за Канада е приоритет, обяви Борисов

България очаква конкретни стъпки за отпадане на визите за Канада. "Отпадането на визите за български граждани за Канада е наш приоритет.Затова очакваме да бъде изготвен ясен график с конкретни стъпки за премахване на ограниченията за пътуване". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с канадска делегация, която е на посещение у нас, съобщиха от Министерския съвет.

България е готова да окаже необходимото съдействие на експертния екип от Канада по събиране на необходимата техническа информация“, заяви премиерът Борисов на ръководителя на делегацията Лариса Галадза, която е генерален директор на дирекция „Допускане на гражданите, имиграция, бежанци и гражданство“ в канадското правителство.

Борисов заяви, че по показателите за премахване на ограниченията - управление на границите и сигурност на документите за пътуване, страната ни е на световно ниво.

„Управлението на границите ни непрекъснато е давано за пример от европейските лидери, включително и през последните години на миграционен натиск“, посочи министър-председателят.

Освен това, България издава паспорти с биометрични данни, записани в електронен чип, вече повече от шест години“, допълни премиерът, който се надява в най-скоро време да отпаднат визите с Канада.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини