Спипаха над 200 000 къса контрабандни цигари

Над 200 000 къса контрабандни цигари бяха иззети при спецоперация на ГД "Гранична полиция" на територията на Бургас, Варна и Драгоман, съобщават от МВР.

Операцията е проведена на 29 и 30 юли. В нея са участвали служители на РДГП-Бургас, Русе и Драгоман.

В хода на проведените действия в близост до КПП "Кошарица"- к.к. "Слънчев бряг", е спрян за проверка товарен автомобил "Фолксваген транспортер". При щателната инспекция граничните полицаи са открили специално изграден тайник, в който е имало 21 000 къса цигари с молдовски акцизен бандерол и други 21 000 къса - без бандерол.

В процеса на работа като съпричастни в извършеното престъпление, освен водачът на товарния автомобил, са задържани и още двама мъже - българин и украинец. При претърсванията са открити още 200 къса цигари, мобилни телефони, голям брой сим карти, български левове, румънски леи и украински гривни - приблизително на обща стойност около 15 000 лева. Общото количество на иззетите контрабандни цигари в Бургас възлиза на 42 200 къса, уточняват от МВР.
 
Граничните полицаи са проверили и шест депа за временно съхранение на акцизни стоки в региона на Варна. Намерени и иззети са общо 38 460 къса цигари, част от които с молдовски и македонски бандерол, а друга - без наличието на български акцизен бандерол. Установени и задържани са двама български граждани, чиято съпричастност към намереното контрабандно количество акцизна стока се изяснява. По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането му продължава.

Други над 165 000 къса контрабандни цигари са задържани от служители на Регионална гранична дирекция - Драгоман. Акцизната стока е била укрита в товарни композиции на БДЖ.

Към момента са задържани петима български граждани, които по първоначална информация са участвали в престъпната схема. Продължават процесуално-следствени действия и установяването на съпричастни лица.

Случаят е докладван на Районна прокуратура-Сливница, образувано е досъдебно производство, работата по което продължава.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини