Официално: "Игра на тронове" свършва след осми сезон

Осмият сезон на хитовия сериал на HBO "Игра на тронове", който трябва да излезе през 2018 г., ще бъде и последен, съобщава Би Би Си. Опасенията на почитателите на поредицата бяха потвърдени от програмния директор на канала Кейси Блойс на годишната конференция на американската телевизионна критика през уикенда.

През април авторите на "Игра на тронове" заявиха пред "Варайъти", че обмислят да сложат точка на сериала с два последни, по-кратки сезона. Миналият месец пък стана известно, че следващият поред, седми, сезон на фентъзи сагата ще има 7 вместо 10 епизода и ще тръгне по-късно. Броят на сериите в осмия сезон обаче засега не е потвърден, заяви Блойс.

Той обаче не изключи възраждане на фантастичната вселена на писателя Дж. Р. Р. Мартин под формата на филм или друг сериал, който да се концентрира върху отделна сюжетна линия. "Отворени сме за подобно развитие, продуцентите не са против, но все още няма конкретни планове", каза програмният директор.

Краят на поредицата ще разбие сърцата на милиони зрители. Сериалът се оказа една от най-успешните продукции на HBO, счупвайки всички рекорди по гледаемост, пиратстване и събрани награди - 12 статуетки "Еми" в един сезон през 2015 г. И тази година "Игра на тронове" отново има най-много - 23, номинации за престижната телевизионна награда.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини