И реформаторите питат активистите си кого да номинират за кандидат президент

Реформаторския блок започва допитване сред членовете си кой от номинираните седем кандидати за президент да бъде номиниран на есен.

Това обяви пред журналисти след заседание на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок - Любен Петров, член на Националния изпълнителен съвет на СДС.

Припомняме, досега номинираните за президенти са: Трайчо Трайков и Гроздан Караджов, издигнати от Гражданския съвет на партията, проф. Огнян Герджиков и бившия шеф на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров, издигнати от БНД. От ДБГ подкрепят кандидатурата на проф. Велислав Минеков, БЗНС номинира генерал Съби Събев. Сред номинираните е и  Корман Исмаилов.

Седемте кандидата ще бъдат подложени на вътрешнопартийно допитване, като целта е да бъде достигнато до едно име, което да е успешният кандидат на Блока.

Любен Петров обясни, че отделно ще заседава работна група, която ще направи подготовка на едно изследване на базата и на последващото изслушване на кандидатите.

„Надяваме се и ръководството да вземе едно информирано решение и тогава вече да съобщим кой е кандидатът на РБ”, заяви Любен Петров.

По думите му всяка една от партиите избира самостоятелно своята форма на допитване.

Резултатите от проведеното вътрешнопартийно допитване се очакват да бъдат готови в рамките на седмица или две. Тогава то ще бъде представено на Изпълнителния съвет. „Всяка седмица от тук нататък ще продължим да заседаваме в работен вариант”, уточни Петров.

Според него нито изследването, нито допитването, нито събеседването ще имат еднозначно решение. Петров бе категоричен, че на базата и на трите форми ще бъде определен кандидатът за президент на РБ.

Найден Зеленогорски заяви, че от ДБГ вече са направили допитване на Националния съвет в Русе. „Всяка партия няма проблем да си свика Изпълнителния съвет и в решителния момент да си каже мнението. Това се отнася и за гражданското тяло”, коментира той.

За нас от ДБГ ясно се оформя една четворка, която върви доста успешно пред другите. Въпросът е сега и колегите да си направят вътрешни допитвания”, каза още Зеленогорски.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини