Анита Мейзер припадна в съда при новината, че остава зад решетките

Анита Желева -Мейзер остава за постоянно в ареста, като причината за това са и двете обвинения, които са й повдигнати за причиняване на смърт по непредпазливост, както и за предложението за подкуп, отправен от нея към полицай, за 30 000 евро.

Щом чу решението на съда, тя припадна пише novini.bg.

Около час беше необходим на варненския окръжен съд да вземе решението, като под внимание беше взет и фактът, че все още не е намерен американският паспорт на Мейзер, което предполага, че тя може да се укрие.

Друг аргумент в полза на оставането зад решетките е, че предложението за подкуп показва склонността на обвиняемата да извърши ново престъпление.

По време на заседанието в съда Анита Мейзер плака. Тя беше доведена в съда в бледорозова фланелка, розов анцуг и джапанки. След аргументите на прокуратурата и защитата тя също получи право да говори.

„Съдействала съм на 100 процента и ще съдействам на съда. Не съм си дошла да убия мъжа си. Аз съм жена и съм майка”, заяви Мейзер със силна емоция в гласа. Тя каза пред съда, че разминаванията, които е имало в първоначалните й изказвания, са били единствено заради притесненията какво ще излезе в медиите, пише "Петел". 

В залата имаше роднини и приятели на убития Николай Димов, които остро реагираха на думите на Мейзер. Чу се и вик „Убийца!”, но въпреки шума съдията не опразни залата. 

Припомняме, че тялото на Николай Димов бе намерено безжизнено в семейното жилище в морската столица. 40-годишният фитнес инструктор и спортист бил вързан със "свински опашки" приживе. Анита Мейзер, на която той е втори съпруг, твърдяла пред разследващите, че е отишла да пазарува в 2,30 ч. през нощта, като оставила Николай пред жилищната сграда да говори с двама негови приятели, която тя не познавала. Когато се прибрала, мъжът й вече не бил сред живите. Тя бе отведена в полицията и часове бе разпитвана за изчистване на алибито. Според различни източници, Анита е давала противоречиви обяснения за случилото се призори на 14 август.
 

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини