Масово нападение над полицаи във Велинград

Трима мъже са задържани за оказване на съпротива и нападение над полицаи във Велинград, съобщиха от областната дирекция на МВР в Пазарджик.

За да разпръснат тълпа нападатели, на полицейски служители се е наложило да стрелят предупредително във въздуха.

Инцидентът, за който разказва "24 часа", е станал около 22.30 ч. в сряда в ромския квартал "Анезица" на курортния град.

Полицейски автопатрул спрял за проверка лек автомобил "Ауди", управляван от 27-годишния жител на квартала Михаил Ч. С него в колата били брат му Ангел Ч. - на 30 години, и техен приятел от Гърмен.

Още в началото полицаите усетили мирис на алкохол и решили да проверят с дрегер шофьора. Но тримата мъже изскочили от колата и се разбягали. Полицаите успели да настигнат двама от тях.

Тогава 10-15 мъже пресрещнали служителите с цел да осуетят задържането на съкварталците си. Единият от полицаите бил ударен с дървен прът в гърба и рамото от пияния Михаил Ч. Неговият колега бил ударен със стъклена бутилка в главата от Ангел Ч. и получил аркада.

Ситуацията се усложнила, когато друг нападател извадил нож. Двамата полицаи стреляли предупредително във въздуха, а на мястото междувременно пристигнали подкрепления от полицейското управление във Велинград.

Братята Михаил и Ангел са били задържани в ареста. В Гърмен е арестуван третият мъж от колата, а по описание се издирва и нападателят с ножа.

Източник: 24часа

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини