В събота стартира колоездачната Обиколка на България

Тазгодишната Международна колоездачна обиколка на България стартира на в събота, 27 август 2016 година в София с пролог и ще завърши на 2 септември в Троян. Маршрутът е точно 892 км, а етапите й – шест.

По предварителни данни в нашето най-авторитетно колоездачно състезание, чието начало е през далечната 1924-а година, ще участват 102 бегачи от 19 отбора.

Според програмата състезанието трябва да бъде открито официално в събота - 27 август, в 19 часа, на площад „Александър Невски”, където ще бъдат представени и отборите.

След това е предвиден кратък пролог – критериум по улиците на София - по две обиколки около храм паметника "Невски" - за определяне на първите (символични) носители на четирите лидерски фланелки: жълтата - за водач в генералното класиране, зелената - за най-активния бегач, бялата на червени точки - за най-добрия катерач и бялата - за най-добрия млад бегач до 23-годишна възраст.

Маршрутът на Обиколката тази година:

28 август, 1-и етап: София – Елин Пелин - Пловдив, 190 км

29 август, 2-и етап: Пловдив – Асеновград – Кърджали, 98 км

30 август, 3-и етап: Кърджали - Ивайловград, 162 км

31 август, 4-и етап: Ивайловград – Нова Загора – Твърдица - Eлена, 230 км

1 септември, 5-и етап: Елена – Мъглиж, 79 км

2 септември, 6-и етап: Мъглиж – Казанлък - Троян, 132 км

Трасето е много атрактивно и трудно. Стара планина ще бъде премината цели 3 пъти – с планински премии за височини от първа категория: в 4-ия и 5-ия етап, през Твърдишкия проход, и в последния,  6-и етап, през Троянския проход и Беклемето.

Премийните спринтове за активност ще бъдат 12 – по два във всеки етап.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини