ОУ "П.Славейков" в очакване на 111 първокласници на 15 септември

    111 първокласници,  разпределени в 5 паралелки ще посрещне на 15 септември най-голямото училище в община Димитровград - ОУ "П.Славейков". Трескава подготовка върви на първия етаж в учебното заведение, където ще бъдат техните стаи. Те вече са освежени, с чинове с подготвени върху тях буквари. Много изненади и забавни игри са приготвили за най- новия випуск на училището учителите на първи клас. 

    "За първи и пети клас влизат в сила нови учебни програми, а за останалите ученици действа новия закон за образованието, който влезе в сила от 1 август", коментира директорът на ОУ "П.Славейков" Снежана Ангелова. Сега ще работим с нов закон и държавни образователни стандарти, всичко е ново и доста различно и на колегите в началото ще им бъде по-трудно, допълни Ангелова. 

    Според нея въпреки промените,  родителите и децата не трябва да се стресират допълнително, а напротив - да бъде внесено спокойствие от преподаватели и ръководството на училището. Директорът уточни, че вече са преминали родителските срещи за първокласниците, а за останалите ученици - такива предстоят в първите дни след 15 септември.

    Сред родителите на първокласниците е била проведена и анкета за очакванията им към училището, за предпочитанията им за избираемите предмети - бълг. език, математика, околен свят и др.  Предстои да бъдат уточнени детайли от целодневната организация за най- малките членове на училището. Те пак влизат от различен вход в сградата, имат отделни санитарни възли и павилион за закуски, за да бъде по-лесна тяхната адаптация.

    Според Снежана Ангелова, най-важнообаче си остава вълнуващото тържество за първокласниците и техните родители, за които това е един от най-важните моменти в живота. "България е една от малкото страни с точна дата за начало на учебната година, което е една хубава традиция", смята директорът на димитровградското училище. На 15 септември тържеството там започва в 9:00 часа и е съобразено с пътуващите ученици, обучаващи се там.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини