Шест специалности разкриват от 15 септември в Професионалната гимназия

    Ученици, учители, служители и родители се събраха в двора на единствената в града ни професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров”, за да открият новата учебна 2016-2017 год.  Тържеството започна в 9.30 часа с посрещане на училищното знаме и издигането на националния флаг. Румяна Монева - директор на гимназията, откри учебната година с „Добре дошли” към всички ученици и им пожела ползотворна работа през учебната година, както и да се чувстват у дома си в училище. През 2016-17 учебна година в ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ ще се обучават ученици в 11 паралелки дневна форма на обучение по 6 специалности и една в задочна форма. Деветокласниците са 2 паралелки с  4 специалности: „Електронна търговия”, „Електрообзавеждане на производството”, „Готвач” и „Козметика”.

    По традиция към „Зайците” се обърна дванайсетокласник, за да ги приветства и заяви от името на по-големите ученици, че трябва да са спокойни и да се чувстват сред приятели. На поздрава отговори деветокласник, който благодари за успокояващите думи и изрази надеждата, че безпроблемно ще се впишат в училищната общност.

    Директорът на училището получи от учителите и учениците пълна табла с разнообразни плодове, за да е ползотворна и пълна новата учебна година. След като би първият учебен звънец, учениците от IX до XII клас се отправиха към класните стаи, като преди да влязат в сградата на училището бяха посрещнати с хляб и мед (за добре дошли и с намек да събират и трупат знания, както пчелите мед), а за деветокласниците традиционно имаше зеле и моркови. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини