Делегирани бюджети в димитровградските градини влизат в сила от 2017 г.

Очаквано Общинският съвет в Димитровград одобри въвеждането на делегираните бюджети в детските градини от началото на 2017 година. Второстепенни разпоредители с бюджета стават детските градини № 1, №2, №3, №4, както и "Райна Княгиня", "Слънце" и "Лилия"​. Дава се по-голяма самостоятелност на директорите, възможност за кандидатстване по проекти и определяне числеността и индивидуалните възнаграждения на персонала, припомни вносителят на докладната Иво Димов.

Тя бе гласувана единодушно от общинарите и без дебати. Те утвърдиха и годишната издръжка на дете в детска градина, според начина на отопление - природен газ, ел.енергия или твърдо гориво. Тя варира от 485 до 800 лв. според възрастта на детето. Годишната издръжка на едно дете, ползващо услугите на детската млечна кухня е 410 лв., решиха общинарите.

Днес бе приета и Наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на децата в предучилищна възраст в градините в Общината. С друго свое решение съветниците дадоха зелена улица за кандидатстване по проект за енергийна ефективност за обновяване  на сградата на училището в Меричлери.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини