Цонко Цонев: "Кметълски истории" е жест към рокаджиите от цяла България!

    Книгата си "Кметълски истории" представи в книжарница "Знание" екскметът на Каварна Цонко Цонев. Облечен за пръв път с тениска на американския рок певец и композитор Рони Джеймс Дио и значка от негово погребение, Цонев демонстрира положително отношение към Димитровград.

    "За мен Рони Джеймс Дио е най-големият човек и рок музикант на всички времена, книгата започва с него", споздели в началото на срещата гостът. Не скри, че имал резерви към Димитровград, заради етикета "Столица на чалгата", но приел поканата заради местните фенове на рок музиката.

    За творбата си твърди, че няма претенции да е писател, посто разказвач на рок истории. Описва интересни моменти от гостуването на популярни рок имена и групи  в Каварна от 2004 година насам - Алис Купър, Рони Джеймс Дио, „Manowar”, “Motorhead”, Глен Хюз и др. Според него, всички случки са интересни, но може би за пръв път в историята музикантите от британската група "Моторхед" са били возени от трима роми с "Мерцедес"-и.

    "Кметълски истории" е един жест към рокаджиите от цяла Бългяария, които идваха на концертите на "Каварна Рок Фест", разказа още гостът. Допълни, че до края на годината подготвя втора книга, която през пролетта на 2017 г. се очаква да бъде факт. В нея историите с известни групи и музиканти продължават.  В Димитровград Цонко Цовен бе донесъл и част от своя рок музей - записът на последната песен на Рони Джеймс Дио, златният албум на Глен Хюз, музикални инструменти и др. Почетна обиколка с мотористите от клуб "Викингите" и концерт с фенове на рок музиката включваше още визитата на Цонко Цонев в Димитровград.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини