Връчват предписание на собствениците на порутена сграда в кв."Марийно"

Предписание за обезопасяване на сградата на магазините на НАРМАГ в димитровградския квартал "Марийно" предстои да връчи комисия, назначена със заповед на кмета на Община Димитровград. Специалистите ще извършат обстоен оглед на място и се очаква на собствениците на разрушената сграда да бъдат направени препоръки за привеждане в подходящ вид. 

Темата за порутената сграда в димитровградския квартал бе повдигната преди дни в групата Димитровградски нередности. От години помещенията са в окаяно състояние, без покрив, прозорци и мазилка и представлява опасност за минувачите. Строена е през 60-те години на миналия век. На първия етаж в момента се помещават два магазина, а необитаемия втори етаж някога е бил магазини за промишлени стоки, ползвал се е  и като общежитие, районен пункт на полицията, дори и за шивашки цех.

В коментари под снимката във Фейсбук жители на квартала повдигат и темата за състоянието на уличната настилка и тревните площи в "Марийно", както и за бездомните кучета, разхождащи се там. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини