Чип против радиацията от мобилните телефони

Белгийската компания "Омега Фарма" пуска на пазара микрочип, който неутрализира радиацията от мобилните телефони, предаде Ройтерс.

Фирмата, която продава продукти без лекарско предписание като тестове за бременност и лосиони за тен, е представила новия си продукт във вторник, ден преди той да бъде пуснат в продажба.

Тестовете на чипа E-waves са показали, че той намалява редица симптоми като главоболие и загуба на концентрация, които се свързват с употребата на мобилни телефони.

Микрочипът освен това неутрализира загряващия ефект върху тялото на електромагнитните сигнали.

През първия ден в продажба ще бъдат пуснати само 30 000 чипа на цена 38,95 евро. Целта на компанията е да провери дали има интерес от страна на потребителите.

Специалистите, участвали в създаването на чипа, припомнят, че вече има доста доказателства за връзката между употребата на мобилните телефони и развитието на тумори.

По света обаче учените не са единодушни по въпроса. Някои смятат, че съществува риск от използването на мобилни телефони, докато други изтъкват липсата на достатъчно доказателства за вредата от тях.

"Омега Фарма" планира да пусне E-waves и в други страни в началото на 2009 г. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини