Изкуството да живееш със старостта

Изображение 1 от 5

    Кметът на община Ардино Ресми Мурад поздрави един от изявените общественици на Ардино Сали Ахмедов Исмаилов по случай неговия 90-годишен юбилей. Той го посети в дома му на ул. „Арда”, като му поднесе искрените си пожелания за крепко здраве и дълъг живот, заобиколен от внуци и правнуци, сред близки и приятели. Да честитят празника дойдоха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и секретарят на общината инж. Кемал Алиев.

    Гостите бяха посрещнати от юбиляра и синът му Сами.

    По случай кръглата годишнина Ресми Мурад и Сезгин Байрям връчиха на Сали Исмаилов поздравителен адрес, специален кристален знак на общината и пластика на символа на общината – Дяволският мост.

    „Вие сте един от изявените общественици, отдали силите, знанията и опита си за развитието на града и общината. Обществеността ви познава като порядъчен гражданин, личност с безспорен авторитет и отговорен баща на семейство, в което отгледахте деца и внуци, получили високо образование и заели своето достойно място в живота”, се казва в поздравителния адрес.

    Кметът Ресми Мурад изненада юбиляра с негова снимка от 60-те  години на миналия век, когато е бил член на Изпълнителния комитет на Градския общинския народен съвет.

    Изключително развълнуван, Сали Исмаилов благодари сърдечно на ръководството на общината за оказаното му внимание. „Животът е като един сериал. За някои по-дълъг, за някои по-кратък. Моята баба казваше, че животът е като хан, влизаш от една врата излизаш от друга врата. Не е изкуство да остаряваш, изкуство е да можеш да живееш със старостта”, сподели Сали Исмаилов след като духна свещите на специалната юбилейна торта. Той уточни, че тайната на дълголетието се крие в трудолюбието, обичта и грижите за семейството, както и в начина на хранене. 

    Сали Исмаилов е роден на 18 октомври 1926 в Ардино в многодетно семейство. Трудовата си биография започва като служител в Ардинския клон на Българската народна банка. На 32-годишна възраст оглавява новосъздаденото трудово кооперативно земеделско стопанство в Ардино. Паралелно с това повишава образованието си в Техникума по селско стопанство в Пазарджик и завършва Икономическия техникум в София. Последователно е ръководил животновъдното предприятие, строителния сектор

    и професионалните съюзи в системата на Аграрно-промишления комплекс „Единство”.

    Бил е общински съветник в три последователни мандата, както и член на Изпълнителния комитет на Градския общински народен съвет в Ардино през периода 1956-1966 година. Има син и дъщеря. Радва се на 4 внука и 6 правнука.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини