Смяна на членове на СИК в Димитровград предизвика напрежение в изборния ден

    Всички 78  членове в Секционните избирателни комисии от квотата на политическа партия "Атака" в Димитровград са били сменени с решение на РИК- Хасково в 19:30 снощи. За промяната не е бил уведомен нито един от тях, разказаха днес част от потърпевшите членове от секции №15 и №17 в ОУ "Алеко Константинов".Това предизвика напрежение в секционните избирателни комисии. Стигна се и до заплахи за затваряне на секциите. Според хората, причината са вътрешни раздори в партията.

    Пред СИК №17 сутринта бяха председателят Росица Чолакова, която е отворила секцията в началото на изборния ден и обявеният с решение на РИК - Хасково за председател от снощи Каню Колев.

    Първата твърдеше, че под изборните документи стои нейния подпис и тя носи отговорнорст за изборния процес и документацията. "Какво става с гласовете на всички тези 100 души, които са пуснали своя вот до момента в секцията?" попита Чолакова. Тя очакваше и обаждане от зам.председателят на ЦИК, за да знае как да процедира от тук нататък. 

    Според Каню Колев, той е лигитимният председател.Мъжът показа документ, че е встъпил в длъжност. Твърдеше, че Чолакова трябва да се съобрази с това решение.

    Зам.председателят на СИК №17 в ОУ "Алеко Константинов" Веселин Караджов също заяви, че е научил за промяната в състава на СИК-овете в Димитровград късно снощи. Според него, общинският председател на "Атака" в Димитровград не знаел нищо за това. 

    От РИК-Хасково са извършили проверка и се оказало, че упълномощеният представител на партията в областния град Диана Димитрова е подала редовни документи вчера. Според РИК- Хасково, не става дума за нарушение на Избирателния кодекс. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Xy
      Xyz
      4 -1
      14:28, 13 ное 2016
      Мавре, дискомфортът, който усещаш в областта на шията не е пристегната яка.
      Това е примката, която се заплита около врата на крадливото ви семе :)
    Последни новини