Хасковският художник Даниел Русев показва 35 творби в Димитровград

    Първа самостоятелна изложба откри в Димитровград тази вечер младият художник от Хасково Даниел Русев. В зала "Асен Крайшников" до КДК той подреди 35 свои творби различна техника - акварел, масло, пастел и сух пастел. Даниел е завършил специалност "Живопис" в НБУ при проф. Николай Майсторов и наскоро се е дипломирал. Това е третата му самостоятелна изложба след Хасково и Варна. Участвал е в множество общи изложби.

    За неговия стил и умението му да пресъздава различни колоритни образи върху платното - портрети, пейзажи и природни елементи говори художничката от Хасково Мара Латева. Тя подчерта колко е важно да се дава път на младите творци в днешно време. Разказа, че Даниел е ангажиран и с обучението на деца, което е положителен пример в работата на един художник.

    От името на клубния съвет към КДК-Димитровград поздрави  поднесе колегата му Йордан Йорданов. Той не скри, че е очарован от произведенията на Даниел и най-вече от каварелите му. Подари му един от уникалните календари на Община Димитровград. Изложбата на Даниел Русев е и базар. Тя може да бъде разгледана в зала "Асен Крайшников" до 25 ноември.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини