Детският писател Петя Дичева гостува на славейковци

    Авторът на детски книжки Петя Дичева гостува в димитровградското ОУ "П.Славейков". Тя е издала седем детски книжки с приказки- "Златната фея и Антонио", "Приказка за звездното момиченце", "Пътешествие в Космоса", "Невероятните приключения на пирата Вилмор", "Пазителят на водния кристал", "Тракийски оракул" и "Приказки от някъде"  и една с песнички за начинаещи пианисти. Родена е в Ямбол и по професия е юрист. Обича пътешествията и българското слово, а любовта към децата я е накарала да пише за тях.

    Срещата бе организирана по инициатива на Народно читалище „Култура 2002“ и училището. Тя бе провокирана от наскоро отминалия празник на будителите. Учениците показаха, че знаят какво е будител и изброиха имената на много такива, за което получиха награди от читалището.

    Сравейковци оказа се бяха чели част от произведенията на Петя Дичева и споделиха впечатленията си за тракийското наследство, както и преживяванията на един от главните герои в приказките- Антонио. В срещата се включиха и децата от Музикална школа към Младежки център- гр.Хасково.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини