Бъчварова: Няма пари за по-високи полицейски заплати

За съжаление, в момента не е ясно откъде може да бъде осигурен недостигът от 172 млн. лева за бюджета на МВР за 2017 година.

Това обяви министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова, която присъства на кръгла маса за превенция на радикализацията и тероризма, предаде БТА. 

Министърът коментира искането на полицейските синдикати за повече пари в бюджета на МВР за повишение на заплатите. Най-големият полицейски синдикат - Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), обяви готовност за национален протест, ако до седем дни ръководството на МВР не се срещне с тях за обсъждане на проблем със заплащането на извънреден труд и отчитането на изработеното на служителите на смени.

Срещата бе проведена вчера, но до споразумение не се стигна.

Министърът заяви, че искането на синдикатите на МВР за 7% увеличение на заплатите през 2017 г. е справедливо, но добави, че ако това се случи, ще стане за сметка на капиталовите разходи и разходите за издръжка. 

Общият бюджет вероятно няма как да се повиши и по-важно е в този момент да насочим усилията си към по-добро екипиране, повече автомобили и изграждане на по-добра организация на патрулно-постовата дейност, каза Румяна Бъчварова. 

По време на кръглата маса Бъчварова съобщи, че до дни се очаква да започне прилагането на подписано през лятото споразумение между България и САЩ за проверяване на информация за влизащите у нас нелегални емигранти.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини