Славейковци с три награди от конкурс, посветен на християнското семейство

    Славейковци се представиха достойно в третия конкурс за стихотворение, есе и рисунка по повод Въведение Богородично и Ден на християнското семейство, организиран от Пловдивска Митрополия. ОУ "П.Славейков" участва за втора година в него, а три деца се завърнаха с награди.

    Първо място спечели първокласничката Мина Динева за стихотворението „Молитва“ във възрастова група 1-2 клас. Първа награда завоюва второкласничката Вихра Георгиева с рисунката си „Обичам да празнувам с мама и татко“ във възрастова група 1-2 клас. Симеон Монев от 6 клас спечели първо място с есето си „Най-голямото богатство - моето семейство“.

    Преди награждаването в Храм „Св.Петка „ -гр.Пловдив, беше извършен Благодарствен молебен за здраве на участниците. Той беше отслужен от архимандрит Висарион -архиерейски духовен надзорник на Смолянска духовна околия и игумен на манастира”Св.Троица”в Кръстова гора.

    В конкурса са участвали 324 ученика от 3 български епархии- Пловдивска, Неврокопска и Сливенска. В Епархийския салон на Пловдивската митрополия бяха наградени 71 деца, оценени от жури в състав : Камелия Славчева, Красимира Ватева и Анна Паралингова. Грамотите и наградите бяха връчени от архимандрит Висарион и отец Еленко. Залата бе препълнена от участници, родители и учители.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини