Иво Димов: Няма проблеми със санирането на блоковете със сключени договори!

Не съществува проблем с финансирането на жилищните блокове в Димитровград, които в момента се санират по Националната програма за енергийна ефективност и строителните дейности там ще продължат. Нека хората не се притесняват. Това коментира кметът Иво Димов по повод  писмото на регионалния министър в оставка Лиляна Павлова. От него става ясно, че програмата за саниране в страната се замразява.

"Правителството в оставка не може да гарантира приемственост във водената досега политика, а неизвестностите около приемането на първоначално предложения държавен бюджет за 2017 г. са много", пише в писмото на Павлова.

Димов каза, че кметовете са коректно уведомени за това временно да преустановят сключването на нови договори за саниране, докато парламентът приеме бюджет 2017.  "За следващата година предвид актуалната политическа обстановка и това, че в бюджета могат да настъпят корекции, няма как да се продължи с договорите и със сдруженията на собствениците", допълни кметът.

Към момента в Димитровград 26 са жилищните блокове, които имат договори за обновяване. Активни строителни дейности вървят по 23 блока, дано времето ще позволи да бъдат завършени до края на годината, коментира още Иво Димов. По два от блоковете процедурата все още е стопирана заради обжалване.

Според градоначалника, до Нова година в Димитровград се очаква да бъдат завършени окончателно 60:% от тези 23 жилищни сгради.  Висящ остава въпроса какво ще се случва следващата година с подадените заявления от сдруженията. Към момента близо 130 са регистрираните такива в Димитровград. 51 сдружения на етажната собственост са на етап подписаване на тристранните договори с банката и администрацията.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    До
    ДОМОУПРАВИТЕЛ
    7 -1
    17:29, 22 ное 2016
    Пълна некомпетенция и некоординирани действия от фирмата изпълнител!!!!!! Ул,аннри барбюс 4
  • 2
    Жи
    живущ
    11 0
    18:24, 22 ное 2016
    Абсолютно, този Кънчо не само че е циция ами и е некадърник и всички ц*****, които наемат и гонят си оставят некадърните ръце по блока ни. А този дето прекарва токовите кабели вече 3ти месец се шляе из блока и никаква не е върши.
  • 3
    00
    0010
    8 0
    18:28, 22 ное 2016
    На "Неофит Бозвели " 2 всеки ден се трудят пет шест човека . В близките години с тоя темп края не се вижда . А за строителен контрол и дума да не става .
  • 4
    До
    До кмета
    6 -1
    14:45, 23 ное 2016
    Кмете, къде се покри бре? Да не си обиден на хората, че ви смачкаха на изборите? Върши си работата както трябва, че на следващите избори може и камъни да потрябват, като ви лъснат съвсем крадливите схеми! Пък за следващ мандат даже не си и помисляй, с тази некадърна и "бездипломна" администрация...

Още новини

Последни новини