Съветниците заседаваха повече от час, актуализираха бюджета

Малко повече от час продължи днешното заседание на Общински съвет -Димитровград в зала "Гросето", като дневния ред включваше 12 точки. Най-много дебати предизвика внесената извънредно докладна от Стефан Димитров от "Да за Димитровград". Тя касаеше кандидатсване по програма за подпомагане на общините за ефективно управление на находищата на минерални води. Докладната не бе приета, по предизвика спорове в залата по темата за концесията на басейна в Меричлери и минералния извор между кмета Иво Димов и Стефан Димитров. Дискусията прерасна в размяна на реплики за спечелените от общината проекти през последните години и политическата обстановка в страната.

Без дебати бе приета бе исканата от кмета Иво Димов актуализация на бюджета на общината за 2016 г., както и освобождаването на училища, читалища и здравни заведения в димитровградско от такса смет за 2017 година. Единодушно общинарите одобриха община Димитровград да се присъедини към инициативата Споразумение на кметовете за климата и енергията. Гласувани бяха и промени в числеността на общинска администрация.

Активност съветниците демонстрираха по време на обичайните питания към кмета на общината Иво Димов. Димитър Петров от групата на БСП се интересуваше защо преминават 20-тонни камиони в посока село Странско и по думите на жителите му разбиват пътя. От отговора на кмета стана ясно, че се извършва рехабилитация в района на бившата мина "Здравец", която не е ангажимент на местната администрация.

Има ли общината готовност да посрещне зимата бе въпроса на Леко Леков от групата на "Да за Димитровград". Той попита още защо не работи сформираната по-рано комисия за църковните имоти. Градоначалникът отвърна, че зимата няма да изненада общината и тази година и всички мерки по зимната подготовка са взети.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини