Професионалното образование обсъждаха на работна среща в Димитровград

    Работна среща, посветена на професионалното образование организира днес ПГ "Проф.д-р Асен Златаров" в Димитровград. В кафето на КДК от ръководството на учебното заведение направиха своята самооценка за дейността в три области, свързани с подобряване на обучението, професионалната квалификация и реализацията на кадри. Отбелязани бяха и моментите, по които училището предстои да подобри своя рейтинг. Част от тях са свързани с достъпност на архитектурната среда, система на ранно оповестяване на при критични ситуации и др.

    Отчетено бе добро сътрудничество с работодатели през изминалата година, като гимназията е сключила договори с 21 представители на фирми и сдружения. Част от тях присъстваха на срещата, заедно с директори на училища от общината, представители на Общинския съвет Бюрото по труда, преподаватели.

    Повдигната бе темата за дуалното обучение, при което учениците ще имат възможност да усвояват знания не само в училище, но и в реална работна среда. На този етап работодателите не проявяват активност при подбора на кадри, бе отчетено на срещата. Има и разминаване между специалностите, които професионалното образование предлага и това, от което се интересува бизнеса. Коментирана бе възможността от подготвени в професионалната гимназия кадри да се интересуват фирмите, които вече инвестират на територията на община Димитровград.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Га
      галя
      0 -1
      17:54, 24 ное 2016
      харманли-Аушвиц автобусна линия
    Последни новини