Кучета от приюта в Кърджали намериха нов дом

Само за седмица в Общинския приют „Дай лапа” в Кърджали бяха осиновени и намериха своите нови стопани 6 кучета – 4 кученца на възраст от 45 до 60 дни и две възрастни. Това става по време на обявената от ръководството на приюта осиновителна кампания „Осинови ме, аз съм приятел”, която стартира на 21 ноември. 
Според управителя на приюта д-р Николай Каснаков това е голям успех за институцията. По думите му преди настоящия момент, месеци наред, да не кажем години, никой не проявявал интерес към четириногите бездомници.
В момента в приюта свой дом са намерили общо 10 кучета – 6 възрастни и четири на възраст от 45 до 60 дни, които също чакат своите осиновители, съобщи д-р Каснаков. По думите му по време на престоя си в приюта „Дай лапа” безпризорните кучета  се обезпаразитяват, кастрират и ваксинират срещу бяс, а също и се маркират с ушна марка и татуировка. Освен това им се издава досие, в което се описва пола на кучето, видимата възраст, местото откъдето е заловено и датата, когато е станало това.  След което се пускат на местата, където са заловени, ако през това време не бъдат осиновени. 
Всеки, който желае да осинови куче от приюта, трябва да го посети, да си хареса куче, да попълни протокол за осиновяване. Процедурата е много опростена, подканва управителят на Общинския приют „Дай лапа” д-р Никоалй Каснаков. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини