Повече от 100 машини ще чистят републиканската пътна мрежа в област Кърджали през зимата

Общо 104 специализирани машини ще осигуряват снегопочистването на републиканските пътища в област Кърджали през тази зима, а към днешна дата са налични и необходимите суровини за посрещане на снега. Това съобщиха на БТА от АПИ.
В региона са доставени 2700 т сол, 2740 т пясък и 15 т калциев хлорид. Зимното поддържане на републиканската пътна мрежа е въведено от 1 ноември. Наличните машини са в готовност, разположени са в т.нар. опорни пунктове в областта. 
Републиканската пътна мрежа в Кърджалийско е близо 658 км и е в сравнително добро състояние. За поддържането й отговаря Областното пътно управление, то се извършва от ДЗЗД "РПМ Кърджали 2014". От началото на 2016 г., по програмата за текущ ремонт и поддържане, са инвестирани над 1,7 млн. лв. за ремонти и поддържане на републиканските пътища в областта. Извършен е и превантивен ремонт за 1,78 млн. лв. на две отсечки от път III-867 Златоград-Бенковски-Подкова, с обща дължина 4,8 километра. 
От агенцията напомнят, че всички пътуващи могат да получават актуална информация за пътната обстановка в цялата страна чрез безплатното мобилно приложение LIMA на АПИ.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини