Двама димитровградчани дебютираха на сцената на Старозагорската опера с "Делвата"

    Близо 70 димитровградчани присъстваха на премиерата на балета "Делвата" в Старозагорската опера снощи. Това бе и първа сценична изява на бившите възпитаници на "Галаксико" - Златомир Колев и Ивайло Янев, които вече са част от екипа на операта.

    С постановката на Алфредо Казела бе дадено началото на  47-ият Фестивал на оперното и балетното изкуство в Стала Загора. Диригент бе Карло Донадио от Италия, а хореография също бе дело на италианец - Флавио Бенати.  

    "Въодушевени сме от отношението на всички колеги от Държавна опера -Стара Загора, получихме поздравления от директора на операта Огнян Драганов, от гостуващия хореограф Флавио Бенати, от ръководителите на балетната трупа. Благодарни сме за подкрепата на близки и приятели, които ни уважиха на премиерата", сподели Златомир Колев. Танцьорите са били поздравени и от колегите си от ,,Галаксико", както и от балетна школа "Алегро".

    Специални благодарности Златомир и Ивайло отправиха и към ръководителя на "Галаксико" Тихомир Митев, въвел ги в магията на танцовото изкуство още като деца. Митев сподели, че е изключително доволен и щастлив от представянето на своите възпитаници. "Трудът ми не е отишъл напразно", лаконичен бе хораеографът на школата към "Детски и младежки център".

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини