Хасан Азис: Трудно е да си кмет в България

100 млн. лева инвестиции са направени в инфраструктурата на Кърджали през последната година. Това заяви пред БНТ Хасан Азис - кмет на Кърджали и зам.-председател на ДПС, който бе обявен за кмет на гражданите от церемонията Кмет на годината. Той заяви, че община Кърджали е на челно място по усвояване на европейски фондове.

По отношение на санирането Кърджали има 29 договра, които са пред включване. Голямо предизвикателство е да си кмет в нашата страна, заяви Хасан Азис. Това се дължи на недостига на ресусрси - всякакви - и административни и финансови. Политическата действителност влияе върху работата на българските кметове, каза още той. 

По думите му всяка година бюджетът на държавата се съгласува с националното движение на общините в България. Българските общини са в конкуренция с частнитци по отношение на запазване на административните си служители заради заплатите. По отношение на президентските избори нещата, по думите му, вече придобиват форма и образ. Нямаме отношение по референдума. Темите му трябва да бъдат на дневен ред след парламентарните избори, не трябва да се прибързва, коментира още той.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини