Отличиха победителите от конкурса за сурвачки в Димитровград

    Победителите в общинския конкурс за сурвачки бяха наградени днес на церемония в Историческия музей. Над 130 бяха подадените творби за участие, като бяха избрани най-автентична, оригинална и най-красива сурвачка на първо, второ и трето място. С грамоти и награди бяха отличени най-добрите в две възрастови групи- от 1 до 4 клас и от 5 до 8 клас. Връчена бе и награда от името на кмета Иво Димов. Тя бе за Митко Колев от 1 б клас в ОУ "Алеко Константинов", който не успя да присъства на церемонията. Победителите награди зам.кметът Яшо Минков.

    С всяка изминала година участниците в конкурса все повече се увеличават, коментира председателят на комисията, която оценяваше сурвачките Елена Георгиева, която е директор на музея. От градските училища най- активни тази година са били възпитаниците на СУ "Любен Каравелов" и ОУ "Алеко Константинов". С интересни и оригинални творби по традиция са се включили и учениците от училището в село Ябълково и от това в кв.Черноконево.

    Имената на всички победители в конкурса - вижте тук  Още снимки от награждаването - разгледайте на нашата ФБ страница!  Видео репортаж - вижте тук!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини