1123лв събра кампанията в помощ на малката Радост от Димитровград

ОП “Детски и младежки център“ и  Исторически музей – Димитровград проведоха в края на миналата година Общински семеен конкурс за изработване на сурвачки  в две категории  и четири възрастови  групи.

След награждаването на 20.12.2021 г.  бе проведен „Базар за сурвачки“, с партньорството на Градска библиотека „П.Пенев“ и Общински театър „Апостол Карамитев“, в градината пред музея и библиотеката, чийто събрани средства бяха дарени в полза на кампанията  „Да помогнем на Радост да проходи“.

Организаторите на базара са щастливи да информират обществеността, че от близо 100-те оригинални сурвачки на деца и семейства от Димитровград и региона, бяха събрани 825 лв. Към кампанията се присъединиха и доброволните дарения на „Клубовете за занимания по интереси“  от 4а и 4б класове  от СУ „Л.Каравелов“ – Димитровград със сумата от 298,60лв.

Така на семейството на малката Радост бе връчена сумата от 1123,60 лв.

Като продължение на инициативата, на алеята пред сградата бе ситуирана изложба-фотографии на всички сурвачки в конкурса.

При срещата с Радост и баща й също така стана ясно, че след 11 операции и ежемесечна рехабилитация в Истанбул, състоянието на  детето  се подобрява.

ОП “Детски и младежки център“ и  Исторически музей – Димитровград благодарят на всички, които закупиха сурвачки от техния базар, за да докажат за пореден път, че добрината е присъща на всички нас! Трябва само да я отключим! 

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Фе
    фен
    0 0
    11:36, 6 яну 2022
    Радвам се,че се подобрява,състоянието й.В магазините,също събираха,средства.
Последни новини