Дигитална класна стая отваря врати в ОУ "П.Славейков"

    Първа по рода си дигитална класна стая отворя врати в ОУ "П.Славейков" в Димитровград. Тя е единствена такава в града и Хасковска област. Реализирането й е възможно благодарение на проект, спечелен от училището с финансовата подкрепа на български мобилен оператор. На официална церемония днес представител на фирмата връчи на директора Снежана Ангелова символичен чек за 77 958 лв.

    Общата стойност на проекта, който е под надслов "Лаборатория на младия ум" е  86 000 лв. Останалата част от средствата осигурява Училищното настоятелство. В ОУ "П.Славейков" вече са сформирани пет клуба от по 20 ученици, които ще работят в дигиталната стая. Тя ще бъде използвана и от останалите ученици и преподавателите, както и от децата със специални образователни потребности, уточняват от ОУ "П.Славейков".

    Стаята ще бъде оборудвана с 15 преносими компютри, 3D принтер, 10 LEGO конструктури, виртуална пясъчна кутия, както и с 4 маси с вградени компютри с тъч дисплей. За иновативната придобивка Славейковци са се преборили с 83 подадени проекта от цяла България.

    Сред гостите на тържеството бе и кметът Иво Димов, който подчерта, че ОУ "П.Славейков" отново е доказало, че е водещо в общината и региона училище. Проявата уважиха и председателя на ОбС Гергана Кръстева, както и представители на РИО на МОН и Училищното настоятелство. Музикална програма, включваща песни и танци бе част от официалната церемония по връчването на чека.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Гр
      гражданка
      3 -4
      17:13, 16 дек 2016
      Добра инициатива, но кой малоумем родител изпрати детето си на училище с телефон за 1500 лева за да му разбият главата докато му го крадат? Защо това училище позволява на деца 3 клас да носят телефони в училище.
      • Уч
        учител
        4 0
        18:12, 17 дек 2016
        Защото не можем да ги спрем. Нали най-важното нещо на света е не децата да идват на училище, за да УЧАТ, а за да се ползват предимно от ПРАВАТА си, като задълженията и правилата явно не са обезателни за тях. Другото важно нещо, с което детето се посреща след училище е " Яде ли?Какво яде? " Учителят е обслужващ персонал - длъжен е преди всичко да се грижи за закуски, плод, мляко и безумна бумащина. Учебният процес е на последно място. И заслугата за това не е наша. Ние, учителите, сме превърнати в съучастници на едно чудовищно престъпление към българските деца - всячески ни се пречи спокойно да ги учим в условия на тих и спокоен учебен процес, непрекъсван от соросоидиотизми.
    • 2
      Др
      Друга гражданка ;)
      6 0
      23:24, 16 дек 2016
      Защото културата и интелекта на родителите на това дете явно не са достатъчни ! Друга си е да пратиш 9-годишното си дете с лъскав телефон на училище ....
    • 3
      Ха
      Хасково
      3 -3
      19:49, 17 дек 2016
      Естественно и във тази ДИГИТАЛНА СТАЯ ще влизат само децата на Директорката.В това училище се гледа на кой е детето а не какво може !
    • 4
      Уч
      учител
      2 -2
      23:59, 17 дек 2016
      Е, може би не точно. Но едва ли ще се ползва редовно. Най-вероятно ще е само за представителни случаи - като дойдат гости. Кой знае. Но има и друго. Доколко подобна придобивка ще бъде действително полезна. На какво ще ги учи? Ще станат ли нашите деца по-грамотни с такава стая? Ще бъдат ли наистина по-знаещи и по-можещи? Те и в къщи постоянно са с "дигиталните" си придобивки, но те не ги направиха нито по-умни, нито по-ученолюбиви. Напротив. Даже и детство нормално си нямат. Не помня откога не съм виждал деца да играят на гоненица, криеница, момичетата забравиха как се скача на ластик или на човече по асфалта. Даже не умеят нормално да разговарят с тези джаджи, дето им ги сложихме в ръцете. Аз съжалявам, че уйдисах на сина. Сега не мога да го накарам да седи над тетрадки и учебници, домашните си да напише, урока си да прочете. А за някоя ценна книга да не говорим. Постоянно се караме за това. А аз си спомням - другарката като кажеше тези и тези книги да се прочетат, няма 5-6, четеш и те изпитват после да разказваш. Постепенно си намираш интересни неща за четене и ти става навик.
    • 5
      Ин
      инж. Красимира Илиева
      4 0
      10:22, 19 дек 2016
      Пиша тук с истинското си име. Аз съм част от екипа, разработил този проект. Не се обиждам от думите, защото знам колко труд стои зад тази спечелена победа. Единствения мотив, който ни е водил е доброто на всички ученици в ОУ"Пенчо Славейков". Навярно сами знаете, че проект не се печели лесно ... Никой не дава толкова пари, ако бенефициентите са малко на брой ... Никой не дава толкова пари, без да осигури мултиплициращ ефект от това свое вложение. Така, че искам да Ви успокоя, че всичко при нас ще бъде направено така както трябва и както е правено до сега. Относно това, на какво ще бъдат научени децата ... Идеята на тази проект е учениците да учат, чрез преживяване т.е. в края на всяко занятие те да могат да докоснат продукта на своя труд. С 3D принтера ще материализират конструираните от тях идеи .. реално ще могат да програмират изработените от роботи ... сами ще могат да създават макети на релефи с кинетичната географска пясъчна кутия ... По този начин ние бягаме от виртуалната реалност, в която цялото ни общество малко по малко се въвлича. Ще се радвам ако съм ви била полезна с тази информация ...
    Последни новини