През май започва ремонт на дворовете на шест димитровградски училища?

Реални строителни дейности по обновяване на сградния фонд и дворовете на шест димитровградски училища се очаква да започнат през май месец 2017 г. Става дума за спечеления от Община Димитровград проект за подобряване на образователната инфраструктура на ОУ "Алеко Константинов", ОУ "П.Славейков", СУ "Любен Каравелов", СУ "Васил Левски", ПМГ "Иван Вазов" и ПЕГ "Д-р Иван Богоров". Договорът за безвъзмездна финансова помощ по програмата "Региони в растеж" бе подписан през октомври. Той е на стойност над 6 000 000 лв. 

Кметът Иво Димов съобщи, че до края на този месец се очаква да се даде ход на процедурата за избор на изпълнител на ремонтните дейности в училищата, а през март да станат ясни и имената на фирмите. От Общината се надяват до началото на следващата учебна година обновяването на дворовете да бъде факт.

Предвидено е изграждане на обособени игрища за волейбол, баскетбол, минифутбол, народна топка, бадминтон, тенис на маса, лекоатлетически писти и фитнес, заедно с необходимите настилки. Дворовете ще имат велоалейни трасета, зони за обучение по безопасност на движението, амфитеатрални трибуни, както и осветление за спортните площадки. Предстои подмяна на съществуващите водопроводи и канализация към училищата, както и основен ремонт на оградите, заедно с ново осветление. Подмяна ще има и на парковата мебел - пейки, беседки, перголи, кошчета за отпадъци. В проекта влиза и монтирането на охранителни системи за наблюдение, а също и ново оборудване на училищата, съобразено с нуждите на всяко едно от тях.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини