1 035 лв. набраха каравеловци в благотворителен базар за "Българската Коледа"

    1035,34 лв.бяха набрани в благотворителния Коледен базар "Магазин за надежда", който се проведе днес в СУ "Любен Каравелов". Средствата ще отидат за лечението на деца с тежки хронични заболявания в кампанията "Българската Коледа", поясняват организаторите

    В инициативата се включиха деца и младежи от 5 клуба в училището по проект "Твоят час" - "Пъстра въртележка" с ръководител Петрула Дончева, "Шарен свят" с ръководител Стела Иванова, "Биология и здраве" с ръководител Лиляна Чакърова, "Да рисуваме с компютър"  с ръководител Надя Лазарова и "С молив и четка", с ръководител "Борислав Бонев. Активно участваха и четвъртокласници, седмокласници, както и Ученическия съвет към училището.

    С най-голямо желание в изработката на коледни картички и играчки, както и на празнична украса се включиха третокласниците от "Шарен свят" и "Пъстра въртележка", благодарение на които бяха набрани половината от средствата. Базарът предлагаше и сладкиши, кроасани, кекс и курабии, приготвени от големите ученици, които се провадава на символични цени. Седмокласничката Калина Кръстева бе участничката с най-много ръчно изработени творби в базара.

    Идеята е да подпомогнем инициативата "Българската Коледа" - децата, които са в беда и нужда. Благотворителният базар е традиционен за СУ "Любен Каравелов" винаги преди Рождество Христово, а и това е начин децата да се научават и да дават, коментира инициаторите.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини