Започна ремонта на спортна зала "Младост" в Димитровград

    От началото на тази седмица започнаха дейностите по основния ремонт на спортна зала "Младост" в Димитровград. Работници вече отстранавят старата дървена облицовка по стените и премахват кожените седалки. От началото на тази седмица с талашит е покрит и подът на залата, за да се запази по време на ремонта.

    Припомняме, че в началото на декември Министерският съвет отпусна 3 000 000 лв. за реконструкцията на спортното съоръжение. То не е обновявано от 40 години. Покривът претърпя ремонт, тъй като част от него бе отнесен от силния вятър през ноември. Подменено бе и осветлението в залата. Община Димитровград представи идейния проект за ремонт още през май месец.

    Цялостната реконструкция включва обновяване, както на залата и на помещенията от северния край, където се намират спортни клубове. Планувано е нова ВиК и ел.инсталация, нова отоплителна и вентилационна инсталация, дограма и топлоизолация. Предвижда обновяване на фоайето, което ще е на два етажа, а също и поставянето на видео стена. Дейностите по фасадата се очаква да започнат със затопляне на времето.

    Видео репортаж - вижте тук

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини